Pagina opties

Nieuws

Hieronder vindt u het actuele nieuws van gemeente Koggenland. Voor het lezen van oudere berichten van de gemeente gaat u naar koggenland.archiefweb.eu. Onze website wordt dagelijks gearchiveerd door Archiefweb.

 • Koggenland maakt keuzes om begroting sluitend te krijgen

  De gemeente verwacht vanaf 2022 een begrotingstekort van € 2 miljoen. De gemeenteraad heeft van het college een ombuigingsvoorstel ontvangen, waarin keuzes worden voorgesteld die gericht zijn op bezuinigingen mét het behoud van voorzieningen, subsidies voor verenigingen en toekomstgericht investeren. Dit voorstel is het resultaat van een gezamenlijk traject met inwoners, gemeenteraad en kritisch onderzoek naar mogelijkheden binnen de eigen organisatie.

  Lees verder
 • Aangepaste openingstijden rond de feestdagen

  De komende weken zijn er rond verschillende bijzondere dagen aangepaste openingstijden, zoals op Goede Vrijdag en Tweede Paasdag. Die dagen is het gemeentehuis gesloten. 

  Lees verder
 • Wethouder Van Dolder geeft startsein bouw fase 3C Buitenplaats De Burgh

  Op dinsdag 23 maart kwamen in alle vroegte wethouder Rosalien van Dolder, de heer Peter Langeberg van Zeeman Vastgoed, mevrouw Karin Zeeman van Zeeman Makelaars en Johan Wit van Aannemingsbedrijf Wit Wognum bij elkaar op de bouwplaats in De Goorn.

  Lees verder
 • Maatregelen tegen corona blijven gelden

  De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd. Eén maatregel wordt iets aangepast: vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in; om 22.00 uur. Daarnaast kijkt het kabinet naar het gebruik van zelftesten in het onderwijs. Voor het hoger onderwijs is het streven dat studenten straks weer 1 dag per week les op locatie kunnen volgen. Dit kan op zijn vroegst 26 april.

  Lees verder
 • Gratis compost afhalen

  Inwoners van de gemeente Koggenland kunnen op vrijdag 26 maart van 11.30 tot 15.30 uur gratis compost afhalen bij het gemeentelijk depot in Berkhout. De compost kan worden opgehaald met een auto met aanhanger.

  Lees verder
 • Loop een opschoon-ommetje en maak kans op selfietaart

  Wethouder Rosalien van Dolder en haar zoon Anthonie aan de slag tijdens een eerdere Opschoondag

  Op 20 maart doet de gemeente Koggenland mee aan de Landelijke Opschoondag. Die vindt dit jaar plaats in een aangepaste vorm: het opschoon-ommetje. Inwoners van Koggenland worden uitgenodigd om tijdens een wandeling hun eigen omgeving schoon te maken. Deelnemers die tijdens het opschoon-ommetje een selfie maken, maken kans op een fototaart.

  Lees verder
 • Regels avondklok tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2021

  Om ervoor te zorgen dat elke kiezer kan stemmen en de verkiezingen toegankelijk, transparant en controleerbaar zijn, gelden tijdens de Tweede Kamerverkiezing 2021 specifieke regels voor de avondklok. 

  Lees verder
 • Verdere verruiming lockdown nog niet verantwoord

  Nog steeds raken te veel mensen besmet met het coronavirus. Ook de druk op ziekenhuizen is nog te hoog. Daarom gaat het kabinet nu niet verder versoepelen, dat zou niet verantwoord zijn. We houden vast aan de maatregelen waarvan we zien dat ze werken. Wel worden er kleine correcties gedaan op een aantal al bestaande maatregelen. Ook kijkt het kabinet vooruit. Vanaf 31 maart is er mogelijk, als de cijfers het toelaten, meer ruimte voor versoepeling.

  Lees verder
 • Aanslag gemeentelijke belastingen nu ook digitaal

  Aan het eind van deze maand wordt het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen verzonden. Vanaf dit jaar kunnen inwoners het aanslagbiljet ook digitaal raadplegen en indien gewenst via iDeal betalen. Het aanslagbiljet wordt óók per post verzonden en betalen via een handmatige overboeking is ook nog steeds mogelijk.

  Lees verder
 • WMO-vervoer voor ouderen naar priklocaties

  Lees verder
 • Koude weersomstandigheden en gladheidsbestrijding in Koggenland

  Als de voorspellingen kloppen staat ons een ijskoude week te wachten met strenge vorst en een dik pak sneeuw. Vier partijen werken dan met man en macht aan het ijs- en sneeuwvrij houden van wegen en fietspaden in Koggenland. Dit om ervoor te zorgen dat weggebruikers, zo veilig mogelijk gebruik kunnen maken van de belangrijkste doorgaande wegen in de gemeente.

  Lees verder
 • Gezinnen helpen gezinnen

  Overbelaste gezinnen kunnen sinds januari een beroep doen op de stichting Buurtgezinnen. Deze stichting koppelt gezinnen die het zwaar hebben (de zogenoemde vraaggezinnen) aan gezinnen in de buurt die ondersteuning willen bieden (steungezinnen). Hierdoor krijgen kinderen extra aandacht en worden ouders even ontlast.

  Lees verder
 • Situatie rondom corona blijft ernstig, lockdown wordt verlengd

  Het kabinet heeft besloten om de huidige lockdown voort te zetten. Wel gaan basisscholen en kinderopvang vanaf 8 februari weer open. Daarnaast mogen consumenten vooraf geplaatste bestellingen, op vooraf afgesproken tijden, ophalen bij de winkel. 

  Lees verder
 • VNG Jaarcongres in Westfriesland in juni 2022

  Het VNG Jaarcongres in regio Westfriesland schuift door naar juni 2022. Dat hebben de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de regio Westfriesland samen besproken en besloten. De VNG organiseert daarom dit jaar een digitaal Jaarcongres. Data van het digitale congres in 2021 en het congres in 2022 zijn nog niet bekend.

  Lees verder
 • Vragen over veiligheid coronavaccinatie

  Is het coronavaccin veilig? Zijn er bijwerkingen? Kan ik na de vaccinatie alsnog corona krijgen? Lees hier de antwoorden op veel gestelde vragen over de veiligheid en betrouwbaarheid van het coronavirus.

  Lees verder
 • Op zoek naar nabestaanden van verzetsheld Biallosterski

  De gemeente Koggenland en het Comité 4 en 5 mei Obdam willen graag in contact komen met de nabestaanden van verzetsheld Tobias Biallosterski. Samen met het Comité werkt de gemeente aan de vernieuwing van het oorlogsmonument in de Burgemeester Dekkerstraat in Obdam. Het huidige monument bevat een gedenkplaat voor de verzetsheld Johan Hellema. Op het vernieuwde gedenkteken wordt naast Hellema ook Biallosterski herdacht.

  Lees verder
 • Doe uw aanvraag rechtstreeks bij de gemeente

  Inwoners die gebruik maken van een tussenpartij om iets aan te vragen bij de gemeente, betalen vaak fors meer geld. Alle aanvragen kunnen direct bij de gemeente worden gedaan. Dit is niet alleen voordeliger, maar ook veel sneller.

  Lees verder
 • Inwoners denken mee over bezuinigingen gemeente

  De gemeente verwacht vanaf 2022 een begrotingstekort en moet daarom gaan bezuinigen. Inwoners kunnen meedenken over de invulling van deze bezuinigingen, door deel te nemen aan het inwonerpanel ‘Koggenland spreekt’. De deelnemers van het inwonerpanel kunnen onder meer aangeven op welke taken de gemeente volgens hen kan bezuinigen en op welke voorzieningen juist niet bespaard kan worden. En wat vinden de deelnemers van een verhoging van de onroerendezaakbelasting (ozb), als er daardoor minder bezuinigd hoeft te worden?

  Lees verder
 • Gemeentehuis oranje verlicht

  Het gemeentehuis van Koggenland wordt tussen 25 november en 10 december iedere avond oranje verlicht. Hiermee vraagt de gemeente aandacht voor Orange the World, een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen.

  Lees verder
 • Burgemeester Bonsen vraagt ‘aandacht voor elkaar’

  Het kabinet heeft de coronamaatregelen verder aangescherpt, omdat het virus zich in hoog tempo blijft verspreiden. Het naleven van deze maatregelen is de enige mogelijkheid om het coronavirus onder controle te krijgen, zegt burgemeester Monique Bonsen. Ze roept inwoners op vol te houden en elkaar te steunen.

  Lees verder
 • Afscheid burgemeester Franx

  Op 23 september neemt waarnemend burgemeester Jan Franx afscheid van de gemeente Koggenland. Franx denkt met veel genoegen terug aan de afgelopen anderhalf jaar. “Ik ben blij met de open houding van de inwoners van Koggenland en de steun die ik van hen heb gekregen.”

  Lees verder
 • Samenwerking tegen drugslabs

  Op 2 september vond in De Goorn de aftrap plaats van het regionale project ‘Veilig buitengebied’, een initiatief van samenwerkende gemeentes en organisaties voor criminaliteitspreventie. Doel van het project is het terugdringen van locaties die aantrekkelijk zijn voor de productie van drugs.

  Lees verder
 • Meer vraag naar buurtbemiddelaars

  De Bemiddelingskamer is op zoek naar buurtbemiddelaars die helpen bij het oplossen van burenruzies. Sinds de invoering van de coronamaatregelen is het aantal burenruzies in Koggenland sterk toegenomen. Daardoor wordt steeds vaker een beroep gedaan op bemiddelaars.

  Lees verder
 • Monique Bonsen-Lemmers voorgedragen als nieuwe burgemeester van Koggenland

  De gemeenteraad van Koggenland heeft afgelopen dinsdag het besluit genomen om mevrouw mr. Monique Bonsen-Lemmers (54) aan te bevelen als nieuwe burgemeester van Koggenland.

  Lees verder
 • Grens startersleningen omhoog

  Goed nieuws voor starters op de woningmarkt: de gemeenteraad heeft besloten om de grens voor de startersleningen te verhogen. Waar de starterslening voorheen kon worden aangevraagd tot een koopsom van € 186.792, is dat bedrag nu verhoogd naar € 248.000.

  Lees verder
 • Lokale en regionale aannemer gecontracteerd voor realisatie kindcentrum Avenhorn

  Ondanks de coronacrisis volgen de bouwactiviteiten voor het kindcentrum in Avenhorn elkaar snel op. Begin april is Heibedrijf Vroom gestart met het heiwerk. Afgelopen week is gestart met het graven van de bouwput. Vorige week zijn de overeenkomsten getekend met de bouwkundig aannemer Hecon Bouwgroep uit de Goorn en installatiebureau Rutgers uit Oostenblokker. Wethouder Bijman benadrukte tijdens het ondertekenmoment het feit dat het lokale en regionale aannemers zijn die gecontracteerd zijn voor de realisatie van het kindcentrum.

  Lees verder
 • Bouw Kindcentrum Avenhorn gestart

  De eerste paal van het nieuw te bouwen Kindcentrum Avenhorn aan de Buitenroede is de grond in! Op donderdag 9 april vond het officiële eerste paalmoment plaats. De bouw van het kindcentrum loopt door tot de zomer van 2021.

  Lees verder
 • Ontwerp Kindcentrum klaar: meer ruimte voor bewegend leren

  Het ontwerp voor het Kindcentrum in Avenhorn is afgerond. Opvallend zijn de moderne technieken in het aanstaande Kindcentrum, zoals een digiwand die gamen en sporten met elkaar verbindt.  Naar verwachting geeft het college in de loop van deze maand groen licht voor de start van de bouw.

  Lees verder
 • Gemeenteraad neemt besluit over openbare ruimte, parkeer en verkeer rondom kindcentrum Avenhorn

  De plannen voor het nieuwe kindcentrum Avenhorn krijgen steeds meer vorm! Op 20 mei behandelt de gemeenteraad voorstellen voor de inrichting van de openbare ruimte, parkeren en verkeer. Ook wordt dan het bestemmingsplan gewijzigd. Om de maatregelen uit te kunnen voeren wordt een budget gevraagd van € 3.2 miljoen.

  Lees verder