Pagina opties

Nieuws

Hieronder vindt u het actuele nieuws van gemeente Koggenland. Voor het lezen van oudere berichten van de gemeente gaat u naar koggenland.archiefweb.eu. Onze website wordt dagelijks gearchiveerd door Archiefweb.

 • Gemeente Koggenland stimuleert aanpak asbestdaken op schuren

  De gemeente Koggenland doet mee met de Week van de Asbestvrije Schuur. Tijdens deze week, 13 tot en met 19 september, wordt aandacht gevraagd voor de schadelijke gevolgen van asbest op kleine daken. Wethouder Van Dolder roept inwoners op om deze daken te vervangen en biedt hulp namens de gemeente.

  Lees verder
 • Gluur mee bij de duurzame buren

  Ontdek hoe het is om energiezuinig, duurzaam of zelfs aardgasvrij te wonen. Van 8 t/m 15 oktober organiseren de Westfriese gemeenten het unieke evenement Gluren bij duurzame buren. U kunt digitaal binnenkijken bij duurzame inwoners uit de regio. Zeven huiseigenaren openen de deuren van hun duurzaam verbouwde woning en doen hun verhaal. Onze reporter neemt u mee op pad!

  Lees verder
 • Onjuiste berichtgeving mountainbikeparcours De Goorn

  In het Noordhollands Dagblad van 12 augustus is een artikel verschenen met foutieve informatie over plannen om een mountainbikeroute in De Goorn te realiseren. De krant meldt dat de route dwars door het Dorpsbos in De Goorn loopt, op een terrein waar hondenbezitters gebruik van maken. Dit klopt niet. De plannen voor de mountainbikeroute van circa 800 meter richten zich op het noordelijkste deel van het dorpsbos. Deze locatie wordt op dit moment nauwelijks gebruikt.

  Lees verder
 • Aanpak overlast De Leijen Hensbroek

  Afgelopen periode was het regelmatig raak op het recreatieterrein De Leijen in Hensbroek. Vernielingen, brandstichting, herrie en graffiti leidden tot veel overlast, schade en gevaarlijke situaties. Om deze overlast tegen te gaan hebben de gemeente Koggenland, Recreatieschap Westfriesland en politie de handen ineen geslagen. Resultaat van deze samenwerking is dat er stevige maatregelen worden genomen om de overlast voor omwonenden en recreanten terug te dringen.

  Lees verder
 • Westfriese duurzame doeners gezocht

  De gemeente Koggenland én andere Westfriese gemeenten zijn op zoek naar duurzame doeners. In de week van 8 oktober organiseren de Westfriese gemeenten een digitale duurzame huizenroute. Inwoners die hun woning hebben verduurzaamd en andere inwoners daarover willen vertellen, kunnen zich nu aanmelden voor het ‘Gluren bij Duurzame Buren’.

  Lees verder
 • Herdenken en weerzien

  Er zijn steeds meer mensen gevaccineerd, maar de moeilijke coronaperiode is nog niet voorbij. Dat laten de cijfers de afgelopen periode duidelijk zien. Desondanks wordt de behoefte om met elkaar stil te staan bij alles wat er is gebeurd en te herdenken steeds groter. Het verlangen om elkaar te ontmoeten groeit. Plannen van de gemeente om hier dit najaar invulling aan te geven, zijn vanwege de besmettingscijfers doorgeschoven naar het voorjaar van 2022.

  Lees verder
 • Onderhoud openbaar groen

  Het is de afgelopen weken erg groeizaam weer, dat zal niemand zijn ontgaan. Met zo nu en dan een bui en warme temperaturen krijgt beplanting, en met name onkruid, alle kans om te groeien. Daar komt bij dat het voorjaar erg koud is geweest, waardoor groei is gestagneerd en de natuur nu een inhaalslag maakt. Het resultaat is dat zowel in de plantvakken als op de verharding veel onkruid groeit.

  Lees verder
 • Snelle toename besmettingen dwingt tot maatregelen in de zomer

  Nadat op 26 juni bijna alle deuren zijn geopend, is het aantal besmettingen in Nederland sneller gestegen dan voorzien. De meeste mensen raakten besmet op plekken waar grote groepen mensen feesten en uitgaan.

  Lees verder
 • Nee zeggen tegen middelengebruik

  De Westfriese gemeenten zijn een campagne gestart om ouders te stimuleren hun kinderen weerbaar te maken tegen de verleidingen van drugs, drank en roken. Jongeren mogen weer naar de kroeg, met elkaar op vakantie of bezoeken een festival of kermis. Voor ouders een moment om weer in gesprek te gaan met hun puber, want op feestjes of vakantie wordt misschien wel (meer) gedronken en/of drugs gebruikt?

  Lees verder
 • Werkbezoek Dijklander ziekenhuis

  Op donderdag 15 juni bracht burgemeester Bonsen een kennismakingsbezoek aan het Dijklander ziekenhuis in Hoorn. Tijdens dit bezoek is ook gesproken  over de nafase van de coronapandemie. De druk op de zorg is nog niet voorbij: nu de ergste coronadrukte geweken is, staat het Dijklander ziekenhuis voor de opgave om achtergestelde zorg op te pakken. Het personeel wordt desondanks aangespoord om vakantie te nemen, op adem te komen.

  Lees verder
 • Gratis compost afhalen

  Inwoners van de gemeente Koggenland kunnen op vrijdag 26 maart van 11.30 tot 15.30 uur gratis compost afhalen bij het gemeentelijk depot in Berkhout. De compost kan worden opgehaald met een auto met aanhanger.

  Lees verder
 • Gezinnen helpen gezinnen

  Overbelaste gezinnen kunnen sinds januari een beroep doen op de stichting Buurtgezinnen. Deze stichting koppelt gezinnen die het zwaar hebben (de zogenoemde vraaggezinnen) aan gezinnen in de buurt die ondersteuning willen bieden (steungezinnen). Hierdoor krijgen kinderen extra aandacht en worden ouders even ontlast.

  Lees verder
 • Vragen over veiligheid coronavaccinatie

  Is het coronavaccin veilig? Zijn er bijwerkingen? Kan ik na de vaccinatie alsnog corona krijgen? Lees hier de antwoorden op veel gestelde vragen over de veiligheid en betrouwbaarheid van het coronavirus.

  Lees verder
 • Op zoek naar nabestaanden van verzetsheld Biallosterski

  De gemeente Koggenland en het Comité 4 en 5 mei Obdam willen graag in contact komen met de nabestaanden van verzetsheld Tobias Biallosterski. Samen met het Comité werkt de gemeente aan de vernieuwing van het oorlogsmonument in de Burgemeester Dekkerstraat in Obdam. Het huidige monument bevat een gedenkplaat voor de verzetsheld Johan Hellema. Op het vernieuwde gedenkteken wordt naast Hellema ook Biallosterski herdacht.

  Lees verder
 • Gemeentehuis oranje verlicht

  Het gemeentehuis van Koggenland wordt tussen 25 november en 10 december iedere avond oranje verlicht. Hiermee vraagt de gemeente aandacht voor Orange the World, een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen.

  Lees verder
 • Burgemeester Bonsen vraagt ‘aandacht voor elkaar’

  Het kabinet heeft de coronamaatregelen verder aangescherpt, omdat het virus zich in hoog tempo blijft verspreiden. Het naleven van deze maatregelen is de enige mogelijkheid om het coronavirus onder controle te krijgen, zegt burgemeester Monique Bonsen. Ze roept inwoners op vol te houden en elkaar te steunen.

  Lees verder
 • Lokale en regionale aannemer gecontracteerd voor realisatie kindcentrum Avenhorn

  Ondanks de coronacrisis volgen de bouwactiviteiten voor het kindcentrum in Avenhorn elkaar snel op. Begin april is Heibedrijf Vroom gestart met het heiwerk. Afgelopen week is gestart met het graven van de bouwput. Vorige week zijn de overeenkomsten getekend met de bouwkundig aannemer Hecon Bouwgroep uit de Goorn en installatiebureau Rutgers uit Oostenblokker. Wethouder Bijman benadrukte tijdens het ondertekenmoment het feit dat het lokale en regionale aannemers zijn die gecontracteerd zijn voor de realisatie van het kindcentrum.

  Lees verder