Pagina opties

Nieuws

Hieronder vindt u het actuele nieuws van gemeente Koggenland. Voor het lezen van oudere berichten van de gemeente gaat u naar koggenland.archiefweb.eu. Onze website wordt dagelijks gearchiveerd door Archiefweb.

 • Dringend advies van Veiligheidsregio om niet langs de deuren te gaan met Sint-Maarten

  Het leek door te kunnen gaan, maar Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft na overleg van het Regionaal Beleidsteam op 22 oktober het dringende advies gegeven om de viering van Sint-Maarten niet door te laten gaan. 

  Lees verder
 • Wethouder Van de Pol benoemd als burgemeester van Terschelling

  Wethouder Caroline van de Pol is vrijdag 16 oktober bij koninklijk besluit benoemd als nieuwe burgemeester van Terschelling. Op 28 oktober wordt ze door de gemeenteraad van Terschelling geïnstalleerd.

  Lees verder
 • Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

  Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft dinsdag 13 oktober besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. 

  Lees verder
 • Werkzaamheden kruising De Leet - Singel - Zuid-Spierdijkerweg in De Goorn.

  Lees verder
 • Extraatje voor minima

  Het Koggenfonds biedt minima een extraatje in de dure decembermaand. Ieder huishouden dat voldoet aan de voorwaarden komt in aanmerking voor een VVV-kaart van 100 of 200 euro.

  Lees verder
 • Nieuwe gemeentesecretaris Koggenland

  Erik van Wattingen is met ingang van 1 oktober de nieuwe gemeentesecretaris van Koggenland.

  Lees verder
 • Coronamaatregelen opnieuw aangescherpt

  De rijksoverheid heeft de maatregelen rondom het coronavirus opnieuw aangescherpt, omdat het aantal besmettingen snel toeneemt. Volgens burgemeester Monique Bonsen is ook in Koggenland de situatie zorgelijk.

  Lees verder
 • Burgemeester Bonsen officieel beëdigd

  Woensdagavond 23 september is burgemeester Monique Bonsen in de raadzaal van het gemeentehuis beëdigd als burgemeester van de gemeente Koggenland. In het bijzijn van haar gezin, de gemeenteraad, het college en de commissaris van de Koning kreeg zij de ambtsketen omgehangen door haar echtgenoot Huub.

  Lees verder
 • Installatie burgemeester Bonsen live te volgen

  Woensdag 23 september wordt burgemeester Monique Bonsen officieel geïnstalleerd tijdens een buitengewone raadsvergadering. De vergadering start om 19.30 uur.

  Lees verder
 • Afscheid burgemeester Franx

  Op 23 september neemt waarnemend burgemeester Jan Franx afscheid van de gemeente Koggenland. Franx denkt met veel genoegen terug aan de afgelopen anderhalf jaar. “Ik ben blij met de open houding van de inwoners van Koggenland en de steun die ik van hen heb gekregen.”

  Lees verder
 • Help mee zwerfafval rapen tijdens de World Cleanup Day op 19 september

  Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day en gaan in 180 landen inwoners zwerfafval rapen. Dat is hard nodig want zwerfafval is inmiddels de grootste irritatie onder inwoners. Ook in Koggenland. Daarom doet de gemeente Koggenland mee met de World Cleanup Day en nodigt de gemeente  inwoners uit om hun eigen buurt, straat op plein schoon te maken.

  Lees verder
 • Samenwerking tegen drugslabs

  Op 2 september vond in De Goorn de aftrap plaats van het regionale project ‘Veilig buitengebied’, een initiatief van samenwerkende gemeentes en organisaties voor criminaliteitspreventie. Doel van het project is het terugdringen van locaties die aantrekkelijk zijn voor de productie van drugs.

  Lees verder
 • Digitaal gluren bij de duurzame buren? Dat kan!

  De Westfriese gemeenten organiseren in september een nieuw evenement, ‘Gluren bij de duurzame buren’. Van 20 t/m 26 september kunnen inwoners uit Westfriesland een week lang, dagelijks, digitaal binnen gluren bij zeven Westfriese huiseigenaren. Zij hebben hun woning duurzaam verbouwd en delen graag hun ervaringen.

  Lees verder
 • Meer vraag naar buurtbemiddelaars

  De Bemiddelingskamer is op zoek naar buurtbemiddelaars die helpen bij het oplossen van burenruzies. Sinds de invoering van de coronamaatregelen is het aantal burenruzies in Koggenland sterk toegenomen. Daardoor wordt steeds vaker een beroep gedaan op bemiddelaars.

  Lees verder
 • Open Monumentendagen

  In het weekend 12 en 13 september zijn in Koggenland twee kerken open voor publiek, in het kader van de Open Monumentendagen. Op zaterdag 12 september kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen in de Sint Victorkerk in Obdam en op zondag 13 september opent de Berkhouter kerk de deuren voor bezoekers.

  Lees verder
 • Verkeersonderzoek kruispunt Het Hoog – Walingsdijk – Het Veer – West in Avenhorn

  De gemeente Koggenland heeft onderzoeksbureau Mobycon ingeschakeld om een verkeersonderzoek uit te voeren. Zij brengen met behulp van een camera conflicten op het kruispunt Het Hoog – Walingsdijk – Het Veer - West in beeld. De camera maakt opnames van 2 september 2020 tot en met 10 september 2020.

  Lees verder
 • Wethouder Van de Pol wordt burgemeester van Terschelling

  Caroline van de Pol

  Wethouder Van de Pol is woensdagavond 26 augustus voorgedragen als nieuwe burgemeester van Terschelling. Het college van gemeente Koggenland feliciteert wethouder Caroline van de Pol met deze voordracht.  

  Lees verder
 • Sportcafé te huur aangeboden

  Het sportcafé in de Koggenhal wordt per direct te huur aangeboden door de gemeente. De voormalige uitbaters van het café in De Goorn hebben de huur per 1 augustus van dit jaar beëindigd.

  Lees verder
 • Nieuwe aanpak voor vrijwilligers

  Om vrijwilligers nog beter te kunnen ondersteunen, wordt het vrijwilligersteam van de gemeente Koggenland ondergebracht bij Vrijwilligerspunt Westfriesland. Deze organisatie gaat zich –in samenwerking met Stichting Netwerk- bezighouden met het werven van vrijwilligers en het matchen van vraag en aanbod. Ook verenigingen kunnen gebruik maken van de diensten van Vrijwilligerspunt Westfriesland.

  Lees verder
 • Kruising De Leet – Singel wordt onderzocht

  Op de kruising De Leet-Singel ontstaan nog te vaak gevaarlijke situaties en afgelopen maand is er opnieuw een ongeluk gebeurd. De gemeente neemt daarom extra attentie-verhogende maatregelen om weggebruikers op de voorrangssituatie te wijzen. De gemeente laat ook een second opinion uitvoeren om de huidige verkeerssituatie nogmaals te beoordelen.

  Lees verder
 • Monique Bonsen-Lemmers voorgedragen als nieuwe burgemeester van Koggenland

  De gemeenteraad van Koggenland heeft afgelopen dinsdag het besluit genomen om mevrouw mr. Monique Bonsen-Lemmers (54) aan te bevelen als nieuwe burgemeester van Koggenland.

  Lees verder
 • Grens startersleningen omhoog

  Goed nieuws voor starters op de woningmarkt: de gemeenteraad heeft besloten om de grens voor de startersleningen te verhogen. Waar de starterslening voorheen kon worden aangevraagd tot een koopsom van € 186.792, is dat bedrag nu verhoogd naar € 248.000.

  Lees verder
 • Zorg- en taxivervoer in aangepaste vorm opgestart

  Vanaf maandag 8 juni 2020 is het zorg- en taxivervoer in Westfriesland in aangepaste vorm van start gegaan. De vervoersorganisaties zijn blij onze inwoners weer van dienst te kunnen zijn. Wel zijn er extra maatregelen genomen om dit veilig en goed te laten verlopen. De maatregelen gelden voor alle vervoersvormen: van Regiotaxi, Wmo-vervoer, ziekenvervoer tot dagbesteding voor volwassenen en jongeren. Cliënten van deze vervoersvormen zijn persoonlijk geïnformeerd over de richtlijnen.

  Lees verder
 • Bezoekers horecagelegenheden riskeren boete als zij zich niet aan de maatregelen houden

  De gemeente Koggenland heeft de afgelopen weken meerdere signalen van horecaondernemers ontvangen dat met name de jeugd zich niet houdt aan de coronaregels. Horecaondernemers blijven zelf verantwoordelijk voor de maatregelen met betrekking tot het coronavirus.  Als klanten echter weigeren zich aan de regels te houden, dan gaat de gemeente Koggenland helpen, door handhavers in te zetten.

  Lees verder
 • Gemeente Koggenland start inwonerpanel

  De gemeente Koggenland start een inwonerpanel op. Als lid van ‘Koggenland Spreekt’ hebben inwoners direct invloed op de kwaliteit van de leefomgeving, de gemeentelijke dienstverlening, beleid en projecten. Inwoners kunnen hun mening geven over bijvoorbeeld de openbare ruimte, duurzaamheid en woningbouwprojecten. Meedoen is gratis en kost weinig tijd. Panelleden horen als eerste de uitkomst van het onderzoek, evenals wat de gemeente hiermee gaat doen.

  Lees verder
 • Gratis bootcamp voor inwoners Koggenland

  gratis bootcamp

  De jongerenwerkers van de gemeente Koggenland bieden in juni gratis bootcamps aan, op meerdere locaties in de gemeente. Dat doen zij in samenwerking met personal trainer Ewout Streefkerk. De bootcamp is toegankelijk voor jongeren vanaf 14 jaar en voor volwassenen van alle leeftijden.

  Lees verder
 • Toch op vakantie? Ga dan wijs op reis

  De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, is het advies: bereid je goed voor en informeer jezelf.

  Lees verder
 • Lokale en regionale aannemer gecontracteerd voor realisatie kindcentrum Avenhorn

  Ondanks de coronacrisis volgen de bouwactiviteiten voor het kindcentrum in Avenhorn elkaar snel op. Begin april is Heibedrijf Vroom gestart met het heiwerk. Afgelopen week is gestart met het graven van de bouwput. Vorige week zijn de overeenkomsten getekend met de bouwkundig aannemer Hecon Bouwgroep uit de Goorn en installatiebureau Rutgers uit Oostenblokker. Wethouder Bijman benadrukte tijdens het ondertekenmoment het feit dat het lokale en regionale aannemers zijn die gecontracteerd zijn voor de realisatie van het kindcentrum.

  Lees verder
 • Burgemeestersprocedure vervolgd

  De procedure voor de nieuwe burgemeester wordt vervolgd. Het streven is om op dinsdagavond 30 juni de voordracht voor de aanbeveling bekend te maken. De installatie van de burgemeester staat gepland voor woensdag 23 september.

 • Maatregelen coronavirus: vanaf 11 mei iets meer ruimte

  Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.

  Lees verder
 • 4 Meiherdenking Koggenland op film

  4 mei 2020. Dodenherdenking.
  Ook even anders dit jaar. Vanochtend legden collegeleden een bloemenkrans op verschillende plekken in de gemeente Koggenland, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers van latere vredesmissies en oorlogssituaties. De geplande herdenkingsbijeenkomsten in Berkhout, Obdam, Spierdijk en Ursem zijn gecanceld vanwege het coronavirus. Burgemeester Franx hield zijn toespraak digitaal, via een filmpje.

  Lees verder
 • Nieuwe noodverordening van kracht

  Vanaf 30 april 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Noord-Holland Noord. Met de nieuwe regels wordt invulling gegeven aan de al eerder door het kabinet aangekondigde maatregelen.

  Lees verder
 • Huldiging beste ‘cyber agent’ van Koggenland

  Wie is de beste cyberagent van Koggenland? Spelers tussen de 8 en 12 jaar kunnen tot 8 mei laten zien wat ze kunnen in de game ‘Hackshield’. Op 13 mei wordt de beste cyberagent van Koggenland op dat moment, digitaal gehuldigd door burgemeester Astrid Nienhuis (Heemstede) en politievlogger Virgil de la Haye.

  Lees verder
 • Financiële hulp voor zelfstandig ondernemers

  Het kabinet heeft verschillende financiële regelingen in het leven geroepen voor werkgevers en zelfstandigen die getroffen zijn door de coronacrisis. Hiermee wil de overheid de banen en inkomens van zoveel mogelijk mensen veilig stellen en de vitaliteit van de economie ondersteunen.

  Lees verder
 • Meer huiselijk geweld door coronamaatregelen

  Door de coronamaatregelen zitten gezinsleden vaker noodgedwongen samen thuis, waardoor het risico op spanningen en geweld toeneemt. Professionals waarschuwen voor een stijging van het aantal huiselijk geweldsincidenten.

  Lees verder
 • Financiële steun voor zorgaanbieders

  De Westfriese gemeenten werken aan een financieel steunplan voor zorgaanbieders. Door de corona-maatregelen is het werk van veel zorgaanbieders een stuk lastiger geworden. De regiogemeenten bieden daarom financiële ondersteuning en ruimte om op een alternatieve en creatieve manier zorg te leveren.

  Lees verder
 • Terug naar school

  Het kabinet maakte op 21 april bekend dat basisscholen en kinderdagopvang na de meivakantie weer open gaan. Ook krijgen kinderen en jongeren meer ruimte om te sporten. De overige coronamaatregelen worden verlengd tot en met 19 mei. Dat betekent onder meer dat er een verbod blijft op het uitvoeren van contactberoepen en het bezoeken van bewoners van verzorgingshuizen. Ook het verbod op evenementen wordt verlengd - tot 1 september.

  Lees verder
 • Aangepaste Lintjesregen

  Vijf Koggenlanders ontvangen op vrijdag 24 april een Koninklijke onderscheiding. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is een fysieke uitreiking van de lintjes niet mogelijk. Burgemeester Jan Franx neemt op 24 april via een videogesprek contact op met de gedecoreerde Koggenlanders om hen te vertellen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hen te benoemen in een ridderorde. Diezelfde dag maakt de gemeente via de website bekend wie de onderscheiding hebben ontvangen.

  Lees verder
 • Bouw Kindcentrum Avenhorn gestart

  De eerste paal van het nieuw te bouwen Kindcentrum Avenhorn aan de Buitenroede is de grond in! Op donderdag 9 april vond het officiële eerste paalmoment plaats. De bouw van het kindcentrum loopt door tot de zomer van 2021.

  Lees verder
 • Evenementen afgelast

  Op 23 maart maakte het kabinet bekend tot 1 juni alle evenementen in Nederland te verbieden. Het is een van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Door het verbod worden in Koggenland meerdere evenementen afgelast, waaronder activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid en de kermissen in de verschillende dorpen.

  Lees verder
 • Wat doet de coronacrisis met de inwoners van Koggenland?

  Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep. De pandemie zet het dagelijks leven van miljarden mensen op z’n kop. Vorige week gingen we de straat op om aan de inwoners van Koggenland te vragen: wat doet de coronacrisis met u?

  Lees verder
 • Koggennieuws eerder online

  25 maart - De nieuwe editie van het Koggennieuws staat nu online. Vier dagen eerder dan gebruikelijk, vanwege de ontwikkelingen rond de coronacrisis, die elkaar in hoog tempo opvolgen. De gemeente wil de inwoners van Koggenland zo goed en snel mogelijk op de hoogte brengen van het laatste nieuws. Daarom wordt het Koggennieuws de komende tijd zo snel als mogelijk op de website geplaatst. De papieren krant wordt aan het eind van de week bezorgd.

  Lees het Koggennieuws hier.

 • Regionaal meldpunt dreigende situatie verwarde personen

  Het kan zijn dat mensen een gevaar worden voor zichzelf of anderen door een psychiatrische aandoening of verslaving. Soms is dan verplichte geestelijke gezondheidszorg nodig. Vaak signaleert iemand anders in zijn of haar omgeving dat er iets aan de hand is, maar weet niet waar die zorgen neer te leggen. Dat kan vanaf nu bij het regionaal meldpunt. De regiogemeenten (Westfriesland) hebben het meldpunt bij GGD Hollands Noorden belegd.

  Lees verder
 • Hans Blaauw vrijwilliger van het jaar en Dave Kok sporter van het jaar

  Het nieuwe jaar is ook in het gemeentehuis van Koggenland ingeluid. Op 6 januari ontving het college inwoners, bedrijven, verenigingen en stichtingen om met elkaar te toosten op het nieuwe jaar. Tijdens de nieuwjaarsontmoeting werden ook de vrijwilliger en sporter van het jaar bekend gemaakt. Hans Blaauw is vrijwilliger van het jaar en Dave Kok mag de titel ‘sporter van het jaar’ dragen.

  Lees verder
 • Sollicitanten burgemeestersvacature

  In totaal hebben 19 personen gesolliciteerd voor burgemeester van Koggenland. Dit zijn 11 mannelijke en 8 vrouwelijke kandidaten. Van deze kandidaten hebben/hadden 11 personen een (fulltime) fnctie in het (lokaal) openbaar bestuur en 8 personen hebben/hadden een functie daarbuiten. De Commissaris van de Koning selecteert een aantal kandidaten die voldoen aan de profielschets.

  Lees verder
 • Ontwerp Kindcentrum klaar: meer ruimte voor bewegend leren

  Het ontwerp voor het Kindcentrum in Avenhorn is afgerond. Opvallend zijn de moderne technieken in het aanstaande Kindcentrum, zoals een digiwand die gamen en sporten met elkaar verbindt.  Naar verwachting geeft het college in de loop van deze maand groen licht voor de start van de bouw.

  Lees verder
 • Veel input voor Koggenlands Sportakkoord

  Op woensdag 30 oktober verzamelde een grote groep vertegenwoordigers van sportclubs, politiek en het sociaal domein zich in het gemeentehuis. De groep kwam bijeen om zich te laten informeren over het Koggenlands Sportakkoord en om input te leveren voor de invulling ervan.

  Lees verder
 • Gemeente Koggenland werkt alleen op afspraak

  Sinds 1 juni moet u een afspraak maken, voordat u langskomt bij de gemeente. Dat geldt ook voor het aanvragen van een reisdocument, rijbewijs op uittreksel. Het voordeel van werken op afspraak is dat u direct geholpen wordt. Bovendien zijn de medewerkers voorbereid, waardoor zaken sneller afgehandeld kunnen worden. Documenten ophalen kan nog wel zonder afspraak.

  Lees verder
 • Gemeenteraad neemt besluit over openbare ruimte, parkeer en verkeer rondom kindcentrum Avenhorn

  De plannen voor het nieuwe kindcentrum Avenhorn krijgen steeds meer vorm! Op 20 mei behandelt de gemeenteraad voorstellen voor de inrichting van de openbare ruimte, parkeren en verkeer. Ook wordt dan het bestemmingsplan gewijzigd. Om de maatregelen uit te kunnen voeren wordt een budget gevraagd van € 3.2 miljoen.

  Lees verder