Pagina opties

Aanslag gemeentelijke belastingen nu ook digitaal (19-02-2021)

Aan het eind van deze maand wordt het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen verzonden. Vanaf dit jaar kunnen inwoners het aanslagbiljet ook digitaal raadplegen en indien gewenst via iDeal betalen. Het aanslagbiljet wordt óók per post verzonden en betalen via een handmatige overboeking is ook nog steeds mogelijk.

Voordelen

Bij het aanslagbiljet ontvangen inwoners een persoonlijke code waarmee ze kunnen inloggen op een beveiligd deel van deze website. Op deze webpagina kunnen zij betalen met iDEAL. Daarnaast is er de mogelijkheid een digitale versie van het aanslagbiljet te downloaden op de webpagina. “We vergroten de digitale dienstverlening, omdat hier bij onze inwoners steeds meer vraag naar is,” zegt wethouder Jan Houtenbos. “Het digitaal ontvangen van de aanslagbiljetten heeft meerdere voordelen. Het is overzichtelijk: mensen kunnen hun aanslagen altijd en overal inzien. En het is veilig, omdat we op onze website gebruikmaken van een unieke inlogcode. Ook sparen we het milieu, omdat we stapsgewijs steeds minder papier gaan gebruiken.”

Berichtenbox

Een aantal inwoners heeft aangegeven post van de gemeente via de Berichtenbox van Mijnoverheid.nl te willen ontvangen. Deze inwoners ontvangen de aanslag dit jaar automatisch via de Berichtenbox én per post. Berichten in de Berichtenbox kunnen worden ingezien door in te loggen met een DigiD-code.