Pagina opties

Burgemeester Bonsen vraagt ‘aandacht voor elkaar’ (28-10-2020)

Het kabinet heeft de coronamaatregelen verder aangescherpt, omdat het virus zich in hoog tempo blijft verspreiden. Het naleven van deze maatregelen is de enige mogelijkheid om het coronavirus onder controle te krijgen, zegt burgemeester Monique Bonsen. Ze roept inwoners op vol te houden en elkaar te steunen.

Bewondering

“In de korte tijd dat ik burgemeester van Koggenland ben heb ik gezien hoeveel invloed de coronacrisis heeft op het leven in onze gemeente. Voor veel ondernemers is het een ongelooflijk zware tijd. Ik heb van horecaondernemers gehoord dat het water hen aan de lippen staat. En ook de sportverenigingen worden zwaar geraakt door de crisis. Toch doen al deze mensen hun uiterste best zich steeds weer aan te passen aan de nieuwe situatie. Daar heb ik veel bewondering voor.

Samen

Helaas moeten we vaststellen dat het aantal besmettingen in het hele land snel blijft stijgen. Het aanscherpen van de maatregelen was daardoor onvermijdelijk. Maar nog veel belangrijker is dat we deze maatregelen met z’n allen naleven. Dat geldt niet alleen voor jongeren. Zij krijgen vaak de schuld van de tweede coronagolf, terwijl er ook oudere mensen zijn die zich niet aan de regels houden. We moeten het samen doen.

Coronamoeheid

Ik realiseer mij hoe moeilijk het is om door te zetten. De coronamoeheid slaat toe; er zijn mensen die hun baan verliezen, jongeren die beperkt worden in alles wat belangrijk is als je jong bent en er zijn mensen die eenzaam zijn. Corona is een virus dat niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal slopend kan zijn. Mensen zijn sociale wezens, terwijl de bestrijding van het coronavirus schreeuwt om minder sociale contacten. Dat schuurt.

Hartverwarmende acties

Toch moeten we het samen volhouden. Het is belangrijk dat we de komende tijd nog meer oog hebben voor elkaar. Dat we luisteren, helpen en begrip tonen. Het landelijke initiatief ‘Aandacht voor elkaar’ kan ons daarbij helpen. In het hele land worden mooie, hartverwarmende acties opgezet, die worden verzameld op de website van ‘Aandacht voor elkaar’. Mensen staan voor elkaar klaar: met een kort bezoekje aan de deur, een kaartje in de brievenbus, door boodschappen voor iemand te doen, of door even te bellen. Ik ben ervan overtuigd dat de hechte gemeenschappen in Koggenland dit initiatief van harte steunen.”

Goed idee?

Weet u of heeft u een goed idee of initiatief, waarbij aandacht voor elkaar centraal staat? Bijvoorbeeld in uw buurt of bij uw (sport)vereniging? Of wilt u graag uw verhaal kwijt? Deel het als inspiratie of als steun voor anderen op www.aandachtvoorelkaar.nl. Deze voorbeelden kunnen een inspiratie zijn voor anderen om nog meer naar elkaar om te kijken.