Pagina opties

Digitaal gluren bij de duurzame buren? Dat kan! (10-09-2020)

De Westfriese gemeenten organiseren in september een nieuw evenement, ‘Gluren bij de duurzame buren’. Van 20 t/m 26 september kunnen inwoners uit Westfriesland een week lang, dagelijks, digitaal binnen gluren bij zeven Westfriese huiseigenaren. Zij hebben hun woning duurzaam verbouwd en delen graag hun ervaringen.

Digitale variant 'Westfriese duurzame open huizen dag'

‘Gluren bij de duurzame buren’ is een digitale variant op de succesvolle ‘Westfriese duurzame open huizen dag’ (2019). Deze dag gaat dit jaar helaas niet door in verband met de coronasituatie. Toch willen de gemeenten ook nu Westfriese huiseigenaren inspireren over de energiebesparing- en verduurzamingskansen. Het voordeel van 'Gluren bij de duurzame buren' is dat het makkelijk is om deel te nemen. Gewoon achter een laptop, in de eigen woonkamer! Daardoor is het evenement volledig coronaproof.
 

Live vragen stellen

Er zijn heel veel mogelijkheden om een woning te verduurzamen en toekomstbestendig te maken. Het is goed om eens te zien hoe anderen dat aanpakken. Het leuke is: na de digitale rondleiding kunnen er live vragen gesteld worden aan de bewoners en de aanwezige experts van het Duurzaam Bouwloket. 


Houd de website in de gaten

Gluren bij de Duurzame Buren wordt georganiseerd door de Westfriese gemeenten samen met de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord en het Duurzaam Bouwloket. Meer informatie is te vinden op www.duurzaambouwloket.nl, onder meer over de deelnemende woningen. Daarnaast kan je je op deze website aanmelden voor de digitale rondleidingen.