Pagina opties

Loop een opschoon-ommetje en maak kans op selfietaart (12-03-2021)

Wethouder Rosalien van Dolder en haar zoon Anthonie aan de slag tijdens een eerdere Opschoondag

Op 20 maart doet de gemeente Koggenland mee aan de Landelijke Opschoondag. Die vindt dit jaar plaats in een aangepaste vorm: het opschoon-ommetje. Inwoners van Koggenland worden uitgenodigd om tijdens een wandeling hun eigen omgeving schoon te maken. Deelnemers die tijdens het opschoon-ommetje een selfie maken, maken kans op een fototaart.

Wethouder Rosalien van Dolder roept alle inwoners op om hun vuilnis weg te gooien waar het hoort en om te helpen bij het schoonmaken van hun omgeving. “Dat is goed te combineren met een wandeling door de buurt. Als genoeg mensen dit doen, krijgen we vanzelf een nog schonere gemeente. Ik probeer zelf ook bij te dragen aan een gemeente zonder zwerfafval, door af en toe een rondje te lopen met een grijper en een vuilniszak. Zo wil ik verantwoordelijkheid nemen richting het milieu en onze kinderen. Zij verdienen een schone toekomst.”

Fototaart

Deelnemers kunnen een fototaart winnen door tijdens het opschoon-ommetje een selfie te maken, waarop te zien is dat ze hun omgeving opruimen. Om aan deze actie deel te nemen moet de selfie uiterlijk maandag 22 maart openbaar op Instagram of Twitter geplaatst worden met de hashtag #ikraapomdat.

Tips tijdens het ommetje

Ook tijdens het ommetje moeten de coronamaatregelen worden nageleefd. Ga met maximaal twee personen de straat op, houd afstand en zoek de ruimte op. Ga naar een andere plek, als ergens al meerdere mensen zijn. Gebruik een stevige tas of vuilniszak, draag handschoentjes of gebruik een grijper. Gooi het geraapte zwerfafval na het verzamelen thuis bij het restafval.

Gratis materialen voor het inzamelen

Inwoners die voor het rapen van zwerfafval graag gebruik maken van een grijper, vuilniszak en handschoenen kunnen dit gratis bij de gemeente aanvragen. Aanmelden kan via de website van Schoner Holland. Daarna kan via telefoonnummer (0229) 54 84 00 een afspraak gemaakt worden bij de gemeente om de materialen op te halen. Ophalen kan alleen op afspraak.

Stichting Schoner Holland

De gemeente organiseert deze actie in samenwerking met de stichting Schoner Holland

Op de foto:

Wethouder Rosalien van Dolder en haar zoon Anthonie aan de slag op een eerdere Opschoondag.