Pagina opties

Veiligheid gaat nu voor vrijheid (09-04-2020)

Het is crisis. Crisis in de wereld, crisis in Nederland, crisis in Koggenland. Cafés, restaurants, kappers en sportscholen en -verenigingen blijven ook in Koggenland zeker tot en met 28 april gesloten. Scholieren en studenten blijven tot en met de meivakantie thuis. Naar de supermarkt of een rondje wandelen kan wel, het liefst alleen en op minimaal anderhalve meter afstand tot anderen.

In Koggenland worden nog teveel mensen dicht op elkaar gespot op wandelroutes. Ook komt de jeugd nog in groepen bij elkaar op straat en is het druk in speeltuinen. Onze handhavers bestraffen dit, niet meer met een waarschuwing maar met een boete. Om de veiligheid in de gemeente te waarborgen. Veiligheid gaat nu voor vrijheid.

Burgemeester Franx: “Koggenlanders: we doen dit samen. Alleen samen komen we deze crisis te boven. Houd vol. Blijf zoveel als mogelijk thuis, ook tijdens het paasweekend. Vermijd drukke plekken. Geniet van de zon, in de tuin of op je balkon. Houd rekening met elkaar, waar u ook bent. En denk om elkaar… en een beetje meer om de mensen die het nu het hardste nodig hebben.”

Bekijk hier het filmpje over de coronacrisis in Koggenland.