Pagina opties

Recreatiegebied Ursemmerplas (Ursem)

Adres

De Leet 28
1645 VK Ursem
Telefoon (072) 50 218 74

Over de Ursemmerplas

Camping en dagrecreatieterrein de Ursemmerplas is ontstaan uit een vroegere zandwinput. Het terrein van ongeveer 30 hectare is een uitstekende plek voor een vakantie of voor een lekker dagje weg. U kunt hier heerlijk zwemmen, sporten en ontspannen en het is een ideale uitvalsbasis voor tripjes in de omgeving.

De camping bevindt zich nabij de plas in een groene omgeving en biedt plaats aan zo’n 363 stacaravans en beschikt over 55 seizoensplaatsen. Ook kampeerders kunnen hier terecht voor een verblijf van één of meerdere dagen. De camping is gesloten van 1 december tot 1 maart.

Kampeerders en recreanten kunnen niet alleen gebruik maken van de diverse voorzieningen op het terrein, maar ook genieten van de prachtige aangrenzende waterplas. De Ursemmerplas is omzoomd door rietkragen, het strand en de lig- en speelweiden hebben prachtige beschutte plekken. In het waterrijke gebied kunt u wandelen en vissen (mindervalide vissteiger is aanwezig). Wilt u lekker luieren in de zon, dan kan dat natuurlijk ook op het zandstrand of op één van de ligweiden.

Op het terrein bevindt zich een receptie waar u, naast het in- en uitchecken, terecht kunt voor allerlei andere zaken. Verdere faciliteiten zijn een ruime, betaalde parkeergelegenheid, een klein dierenparkje, een wasserette, prima sanitaire voorzieningen, tennisbanen en een gecontroleerd ecoparkje voor de verwerking van het afval van vaste gasten en recreanten. Gedurende het seizoen is er een begeleid activiteiten/recreatieprogramma. Het centrum van Ursem ligt op slechts twee kilometer afstand van de Ursemmerplas. Hier vindt u onder andere een supermarkt en een bakker. In De Goorn, op drie kilometer afstand van de Ursemmerplas, kunt u voor diverse boodschappen terecht bij het winkelcentrum.

Voor informatie over de kwaliteit van het zwemwater in de recreatiegebieden van het RSW kunt u contact opnemen met de Provinciale zwemwatertelefoon (088) 10 21 300 (bereikbaar van 1 mei tot 1 oktober, gratis) of raadpleeg de website: www.noord-holland.nl.