Pagina opties

Koggenlands nieuws over het Coronavirus

Hier vindt u een overzicht van nieuwsberichten over het Coronavirus binnen onze gemeente.
Raadpleeg rivm.nl/coronavirus-covid-19 en rijksoverheid.nl/corona voor landelijk nieuws en richtlijnen.

 • Snelle toename besmettingen dwingt tot maatregelen in de zomer

  (09-07-2021)

  Nadat op 26 juni bijna alle deuren zijn geopend, is het aantal besmettingen in Nederland sneller gestegen dan voorzien. De meeste mensen raakten besmet op plekken waar grote groepen mensen feesten en uitgaan.

 • Nederland zet grote stap: bijna alles kan op anderhalve meter

  (18-06-2021)

  Het vaccineren tegen corona gaat hard. Er zijn al ruim 13 miljoen prikken gezet. Bijna 5 miljoen mensen zijn nu volledig gevaccineerd, ruim 4 miljoen mensen hebben hun eerste prik gehad.  Medio juli iedereen die gevaccineerd wil worden een eerste en vaak ook een tweede vaccinatie heeft gehad. We zien dit terug in de besmettingscijfers en in het aantal mensen dat met Covid-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen. Deze cijfers dalen nu snel. 

 • Open, tenzij: vanaf 5 juni met voorwaarden bijna alles open

  (04-06-2021)

  Er worden nu snel steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard. Daarom is besloten stap 3 van het openingsplan een paar dagen eerder te zetten. Per zaterdag 5 juni zijn de meeste locaties in ons land open onder voorwaarden. Met coronatoegangsbewijzen kan er voor sommige activiteiten meer, zoals meer bezoekers. 

 • Vragen over veiligheid coronavaccinatie

  (20-01-2021)

  Is het coronavaccin veilig? Zijn er bijwerkingen? Kan ik na de vaccinatie alsnog corona krijgen? Lees hier de antwoorden op veel gestelde vragen over de veiligheid en betrouwbaarheid van het coronavirus.