Pagina opties

Voor ondernemers

In Nederland zijn de economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus voor iedereen voelbaar. Daarom komt het kabinet met maatregelen voor banen en economie.

Bent u zelfstandige en heeft u vragen over de consequenties die het coronavirus voor u heeft?

Wilt u weten welke mogelijke compensatieregelingen er zijn zoals de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)? Kijk dan op de website van WerkSaam Westfriesland, zij informeren u daar over de ontwikkelingen, op welke manier u contact op kan nemen en hoe u het beste vragen kunt stellen.

Ook het Ontwikkelingsbedrijf NHN wil regionale ondernemers waar mogelijk ondersteunen. Op de site delen zij actuele informatie over maatregelen vanuit de overheid. Ontwikkelingsbedrijf NHN heeft ook forum ingericht waar ondernemers, medewerkers en instellingen bij elkaar kunnen komen om hulp aan te bieden of te vragen. Zoekt of biedt u hulp, personeel, spullen of transport? Of wilt u samenwerken aan slimme oplossingen? Kijk dan op https://nhn.nl/forum/coronavirus

Koggenland verleent aanvullend maatwerk

De gemeente Koggenland biedt een maatwerkoplossing voor ondernemers die door de coronacrisis problemen ondervinden met het betalen van de gemeentelijke belastingen en overige invorderingen. 

Ondernemers kunnen met de gemeente afspraken maken over het gespreid of uitgesteld betalen van de belastingen. 

Bent u ondernemer en wilt u meer informatie over de maatwerkmogelijkheden? Neem dan contact op met Loek Out via L.Out@koggenland.nl of telefoonnummer (0229) 54 83 02.

Ondernemers die gebruik willen maken van de oplossing kunnen een aanvraag indienen via het webformulier.

Vraag ondersteuning aan via het webformulier

Informatie voor werkgevers

Voor werkgevers zijn er speciale richtlijnen opgesteld. Deze vindt u op de website van ArboNed.

Informatie voor horecaondernemers

Op de website van Horeca Nederland is informatie te vinden voor horecaondernemers.

Kennisbank Startersloket

Het Startersloket heeft een kennisbank opgezet waarin zij nieuws en ontwikkelingen die voor (startende) ondernemers interessant zijn, bundelen. Deze kennisbank is online te raadplegen en wordt dagelijks  geüpdatet.