Pagina opties

Uw mening telt - Tuindersweijde-Zuid deel 2-4

Dit item is verlopen op 08-11-2022.

Op deze pagina kon u tot en met 8 november 2022 een reactie achterlaten op het concept stedenbouwkundig plan van Tuindersweijde deel 2 - 4. Het forum is nu gesloten. Wij gaan aan de slag met uw opmerkingen en suggesties.

Ga terug naar de projectpagina

Reacties (4)

Door De Jong, 25-10-2022 om 12:18
Als er sociale huurwoningen komen voor 55 plus zou geweldig zijn.
Door De Jong, 25-10-2022 om 12:18
Als er sociale huurwoningen komen voor 55 plus zou geweldig zijn.
Door Cindy, 25-10-2022 om 19:05
Er zijn in Obdam niet veel woningen die aan het water zijn gesituationeerd. Ik ben blij te zien dat er in dit plan meerdere woningen aan het water liggen. Het zou naar mijn mening nog meer mogen, voornamelijk in het middenstuk (deel 2?).
Tevens enkele opmerkingen:
- Met een hoge vlonder aan het water wonen is niet bij iedereen populair. Liever direct aan het water met een natuurlijke oever of lage vlonder.
- Er staat veel wind in de Polderweijde en Meerweijde, dit wordt versterkt door lange straten op de verkeerde windrichting. Wellicht goed om hier nog naar te kijken voor dit nieuwe plan.
- Het parkje en de bosrand zien er goed uit, meer groen is altijd beter.
- Leuk dat je nu een rondje kunt lopen rondom de waterberging (als ik het goed heb gezien).
- Ik mis in het plan rijwoningen met garage naast of achter de woning.
Door Judith, 25-10-2022 om 20:25
Wat mij opvalt zijn dat veel 2/1 kap woningen en vrijstaande woningen aan het water liggen, maar van de rijtjeshuizen ligt geen enkele pal aan het water. Erg jammer dat dit alleen voor de duurdere woningen wordt gepland. Verder vind ik dat er te weinig hoek/rijtjeswoningen met garage in het plan staan. En voor de oudere bewoners zou het fijn zijn dat zij een woning kunnen krijgen die levensloopbestendig is. Nu wonen veel ouderen in het dorp nog in woningen waar ook bijvoorbeeld gezinnen of starters goed kunnen wonen. Gezien het woningtekort zou het fijn zijn als zij kunnen doorstromen naar een woning die levenloopbestendig is en hierdoor meer ruimte komt voor gezinnen/starters.